Stagiaires als onderdeel van je MVO-beleid

Deel dit nieuwsbericht

Stagiaires als onderdeel van MVO-beleid

Stagiaires als onderdeel van je MVO-beleid

Als organisatie zetten wij maximaal in op ontwikkeling van talenten. Wij gaan voor lange termijn samenwerkingen en het bieden van kansen. Dit maakt onderdeel uit van onze strategie en MVO-beleid (SDG 8 Talentontwikkeling). Op dit moment bieden wij bijvoorbeeld plek aan 12 stagiaires! En hoe kan het ook anders, deze stagiaires vielen als een blok voor onze Happy Culture en wij voor hun frisse blik 😉 

Iedere stageperiode zijn wij op zoek naar stagiaires welke een opleiding volgen op diverse niveaus, maar ook met verschillende achtergronden. Er werken bij Racktime veel verschillende mensen. Op een aantal vlakken hebben ze echter overeenkomsten; mensen bij Racktime werken vanuit hun passie. Ze doen werk dat ze leuk vinden en dat merk je! Daarnaast, wil een echte Racktimer zichzelf ontwikkelen en wordt hij/zij elke dag beter in zijn werk. En het mooiste resultaat?! Wanneer iemand binnen de organisatie kan blijven!

Field Marketing & Outsourced Sales (3) stagiaires

Op de Field Marketing & Outsourced Sales afdelingen hebben we veelal de meeste stagiaires zitten iedere periode. Zij plannen werkdagen, checken surveys en de beschikbaarheid van onze mensen in de buitendienst. Zij hebben vooral nauw contact met de buitendienst welke projecten uitvoeren als: store visits, activaties, instore demonstraties en mystery visits. Deze periode hebben wij 3 stagiaires op de FM & OS afdeling, namelijk Julian (18), Roos (24) en Nienke (19). De één komt uit Koedijk, de ander uit Anna Paulowna. En Julian komt fluitend op de scooter uit Alkmaar. Ze volgen allemaal verschillende opleidingen:

 

Nog een leuk weetje, Roos is een groot F1 en koffieliefhebber! We vinden haar dan ook vaak bij onze Nespresso koffiemachine ;-). Ze doet ongetwijfeld mee met onze #VisieGroepF1Klassement, en is ze uiteraard heel blij dat we projecten verzorgen voor de Max Verstappen premiums. Nienke voetbalt graag in haar vrije tijd, wellicht een potje voetbal in de pauze?

Salesforce (1) stagiaire

Bij het Salesforce team werken de echte Business Analisten die hun hand niet omdraaien voor data. Alle activiteiten van Racktime worden georganiseerd vanuit onze Salesforce omgeving. Dit levert veel waardevolle data op die gebruikt wordt om klanten als Red Bull te voorzien van de juiste inzichten en zowel interne als externe processen te optimaliseren. Een walhalla voor een data-geek toch? Dat dacht Thijs (18) ook uit Limmen. Hij volgt de opleiding Software Development aan het Horizon College in Alkmaar. Hij is een kei in skateboards maken en samenstellen.

Promotion Fulfilment (2) stagiaires

Op de afdeling Promotion Fulfilment hebben we onze stagiaire Mila (20), zij beoefent Eventing op hoog niveau. En dan hebben we het over serieus hoog, namelijk één trede onder het Olympisch niveau. Mila zocht voor haar opleiding Marketing & Communicatie aan het Horizon College in Alkmaar een stage waarbij ze enige vrijstelling kon krijgen in de middaguren. Hierdoor kan zij bijtijds naar haar paarden om te trainen. Racktime staat open voor de ontwikkeling van haar mensen en zijn in deze het avontuur met haar aangegaan. Gelukkig hebben we nog een aantal paardenliefhebbers binnen de organisatie 😉

Ook hebben we Sarah (23) uit Sittard. Sarah studeert aan de Vertaalacademie van de Zuyd Hogeschool in Maastricht, maar kon geen geschikte stage vinden in België. Laat Racktime nu Benelux georiënteerd zijn en bij de afdeling Promotion Fulfilment meertalige stagiaires altijd enorm welkom zijn! Omdat Sarah niet bepaald bij onze vestiging in Alkmaar in de buurt woont, waar onze stagebegeleider zit, heeft ze alles vanuit huis gedaan. Een knap staaltje werk! Mila en Sarah zijn onder andere verantwoordelijk voor: accorderen, klantcontact, administratieve afhandeling van campagnes en soms ook ondersteuning bij Field Marketing in de weekenddiensten.

Stagiaires als onderdeel van MVO-beleid

Content (1) stagiaire

Sinds vorig jaar zijn we gestart met stageplekken op het gebied van content creatie. Mees (22) is deze periode onze content stagiair. Hij volgt de opleiding Marketing Officer aan het IVS in Haarlem volledig in het Engels! Mees zorgt ervoor dat de Social Media kanalen van Racktime rijkelijk gevuld zijn met content, maar bedenkt ook nieuwe concepten. Een leuk weetje, Mees heeft een eigen bedrijfje in crypto en verdient hiermee goud geld 😉

Field Service & Event Logistics (2) stagiaires

Heb je het over technische installaties en onderhoud of de inzet van eventmaterialen dan zit je helemaal goed bij deze afdeling. Dat dachten Cas (21) en Bram uit De Rijp en Limmen waarschijnlijk ook. Cas houdt wel van een feestje in zijn vrije tijd, hij kan dus zijn lol op nu het evenementenseizoen weer van de grond komt. Zowel privé als bij onze Event Logistics afdeling. Cas volgt de opleiding Commercieel Business Management aan het TIO in Amsterdam.

Naast Cas, hebben we ook een derdejaars student Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool Inholland in Alkmaar, namelijk Bram (21). Bram komt uit Limmen en heeft als onderzoek gekozen voor het in kaart brengen op optimaliseren van de processtroom van onbekende producten. Super interessant! Bram wil graag doorstuderen op het gebied van duurzaamheid binnen bedrijven. Laat dit nou net een topic zijn bij Racktime, GO Bram!

In het warehouse hebben we dan nog Dave (20) rondlopen uit het mooie Egmond-Binnen en is een trouwe sporter bij de voetbalvereniging Adelbert en een jaarlijkse genieter van de wintersport. Hij studeert Specialist Transport & Logistiek aan het Horizon College in Heerhugowaard.

Marketing Logistics (2) stagiaires

Als je het hebt over commitment dan staat onze stagiair Nick (23) stipt op nummer 1. Wanneer je iedere dag 55 minuten heen én terug moet fietsen naar je stageplek dStagiaires als onderdeel van MVO-beleidan vind je het écht heel erg leuk! ;-). Nick werkt buiten zijn stage bij een koekfabriek en neemt dus vaak koek mee, mmmm.

Ook Jur (25) is part of the ML team. Jur komt uit Sint Maarten, niet het Caribische eiland, maar een pittoresk dorpje in Noord-Holland. Jur vind je met een beetje golfen om het strand om te golfsurfen. Deze toppers zijn in ons warehouse te vinden voor het begeleiden en ondersteunen van verzendrondes, fulfilment van POS-materialen en webshop bestellingen.

MVO-beleid

Het aantrekken van Talent en Talentontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de Racktime Visie. Dit is een continu proces, om dit te borgen is zelfs een eigen programma opgesteld, onze zogenaamde Talent Journey. Daarnaast maken regionale samenwerking op het gebied van Talentontwikkeling van studenten (stageplekken, BBL-trajecten), en het creëren van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook onderdeel uit van dit beleid.

Werken en ontwikkelen ook iets voor jou? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures en/of blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen Racktime door ons te volgen op LinkedIn.

Andere nieuwsberichten

Moederdag merchandising sales promotors

Moederdag op de winkelvloer

Moederdag is een speciale tijd van het jaar voor moeders en kinderen in het hele land. Maar wist je dat het ook

Duurzaamheid Get ready for the launch!

Geef je duurzaamheid een boost!

Het SUB Platform is live! Samen met SUB | Sustainable Boost werkten we het afgelopen jaar aan een platform om duurzaamheid binnen

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan