Field Marketing

Uitgelichte case

sparta merchandising ronde

Sparta’s belangrijkste retailers (500) moesten up-to-date en actie klaar gemaakt worden én er moest een commerciële vertaalslag gemaakt worden van de Sparta E-bike actie. Sleutelwoorden in Racktime’s aanpak: zichtbaarheid – kennis – overdracht – samenwerken

Een sleutel tot succes!

Deel onze dienst

Field Marketing

Racktime heeft meer dan 25 jaar ervaring in product- en verkoopdemonstraties, het trainen van winkelpersoneel en het verbeteren van de zichtbaarheid in de winkel om de verkoop te stimuleren en uw retail ondersteuning naar een hoger niveau te tillen. We hebben de specialisten om het volledige scala aan activiteiten uit te voeren, van field account managers, area managers, shop in shop personeel, in store demonstraties, promotiecampagnes ter promotie van grote productlanceringen tot opvallende decoraties. Verkoop activeren en informeren, ontwikkelen en enthousiasmeren van winkelpersoneel is onze expertise.

We werken met zowel tactische als strategische veldteams. De looptijden van arbeidscontracten zijn afgestemd op de contractduur van onze klanten. De salarisniveaus zijn gedefinieerd in Visie Groep salarisstructuur en worden gebruikt voor verschillende huidige klanten.

Racktime's Field Marketing staat voor:

In samenwerking met CatchYourTalent beheert Racktime een pool van streng geselecteerde en getrainde Sales Talents en Sales Professionals met een passie voor klanten. Wij kiezen ervoor om te werken met jongeren van 21 – 27 jaar, hoogopgeleide young professionals, met een enthousiaste, klantgerichte mindset. Onze medewerkers wonen verspreid over de Benelux om reiskosten te minimaliseren en indien nodig snel te kunnen schakelen.

Brand Activation

Jouw merk out-store promoten, voornamelijk op basis van naamsbekendheid en het creëren van meer sales traffic.

HVC Brand Activation

Brand Activation on Events

Merkactivatie op evenementen, voornamelijk gebaseerd op brand awareness en het creëren van meer sales traffic.

Brand Activation On Events

Category Management

Efficiënt winkelbezoek waarbij de schappen van meerdere merken worden gecontroleerd en beheerd tijdens een gecombineerd winkelbezoek.

Racktime zorgt voor:

In-store demonstrations

Uw merk promoten op de winkelvloer, voornamelijk op basis van verkoopdoelstellingen, product trainingen en het creëren van brand awareness.

Instore Trainingen

Merchandising

Om het verschil te kunnen maken op de winkelvloer is extra persoonlijke ondersteuning noodzakelijk. Tijdens een merchandising bezoek zorgen wij voor:

Racktime voert voor haar klanten zowel structurele als ad hoc merchandising uit. Wij hebben getrainde merchandisers klaar staan om grootschalige acties uit te rollen. Wij kunnen tot 1500 bezoeken per dag realiseren in de Benelux. Ons Online Retail Tool verschaft u realtime data, waardoor u meteen het sentiment in retail kunt proeven en toegang heeft tot foto’s en rapportages.

Uit onderzoek blijkt dat POS-materiaal dat wordt verstuurd slechts in 40% van de gevallen daadwerkelijk wordt geplaatst door de winkelier. Met Racktime bent u flexibel om op grote schaal, binnen korte tijd, retail acties uit te rollen tot in 1.500 verkooppunten per dag. Door onze efficiënte planningssoftware kunnen wij u de hoogste kwaliteit bieden tegen een concurrerende prijs. Op locatie kunnen wij verschillende activiteiten voor u uitvoeren.

Mystery Visits

70% van de aankoopbeslissingen worden op de winkelvloer gemaakt. Het verkooppersoneel speelt hier een essentiële rol in. Hoe presteren zij? Wat gaat goed en wat kan er verbeterd worden.

Als leverancier of als hoofdkantoor wil je graag weten hoe het staat met de klantgerichtheid van de verkopers. Racktime is hier de partij voor. Racktime voert op structurele basis mystery checks uit bij elektronica- en computerwinkels voor Digitailing. Uit die onderzoeken blijkt onder meer dat:

Racktime is niet alleen de partij om via mystery checks de situatie in kaart te brengen. Wij geven ook duidelijke verbeterpunten die makkelijk geïmplementeerd kunnen worden.

Organizing Events

Racktime is de partij om uw evenementen te ontwikkelen, voor te bereiden en uit te voeren. Wij hebben alles in huis om uw events tot een succes te maken. Of het nu gaat om een roadshow in een winkelcentrum of een grootschalig evenement met tienduizend bezoekers, zoals de Huishoudbeurs, wij hebben de ervaring om u volledig te ontzorgen en gezamenlijk uw doel te bereiken.

Racktime neemt het gehele traject uit handen van concept tot en met de organisatie en uitvoering van uw events. We weten uw doelgroep te vinden en helpen u met:

Events

Store Visits

Met Racktime’s Store Visits bent u flexibel om op grote schaal, binnen korte tijd, retail acties uit te rollen tot 2000 verkooppunten per dag. Door onze efficiënte planningssoftware kunnen wij u de hoogste kwaliteit bieden tegen een concurrerende prijs.

Op locatie kunnen wij verschillende activiteiten voor u uitvoeren:

Alle bezoeken worden direct online gerapporteerd met desgewenst foto’s. Via ons Online Retail Tool houden wij u op de hoogte van het verloop van de actie.

Training of store staff

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de rol van de verkoper op de winkelvloer. Basis voor verkoopsucces van uw merk wordt voor een belangrijk deel bepaald door het enthousiasme en de kennis van de verkoper.

Productkennis moet optimaal zijn om het product ‘comfortabel’ te kunnen verkopen. Daarnaast moet  de verkoper zelf enthousiast gemaakt worden voor het merk en product. Racktime heeft ervaren producttrainers en biedt verschillende trainingsmogelijkheden voor uw winkelpersoneel.

Racktime kan u als klant volledig ontzorgen. Wij regelen het hele traject van uitnodigen, locaties, trainers oplijnen, zichtbaarheid en ontvangst ter plaatse. Ook na de face to face training hebben wij tools om hier opvolging aan te geven middels e-learning.

Recensies

Field marketing

Geïnteresseerd in deze dienst?

Misschien kunnen wij u ook helpen met één van onze overige diensten

Cases

Field Marketing

700 displays ombouwen voor Jumbo spaaractie

16 februari 2021

‘Hallo Jumbo!’ bekendste slogan in de spraakmakende reclames van supermarktketen Jumbo. Een...

Lees verder

Max Verstappen met 2 pole positions bij Jumbo

22 september 2020

De Max Verstappen Raceauto spaaractie bij supermarktketen Jumbo is ieder jaar een...

Lees verder

Sparta Merchandising Ronde

15 mei 2018

Sparta’s belangrijkste retailers (500) moesten up-to-date en actie klaar gemaakt worden én...

Lees verder

Mensen activeren voor afvalscheiding

23 maart 2016

Iedereen draagt zijn steentje bij: helpen aan een schonere wereld. Ook het...

Lees verder

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan