Recruitment

Uitgelichte case

"Marketing is Sales"

Ik kan me de dag nog precies herinneren dat ik solliciteerde, waarop ik me als volgt voorstelde: ‘Ik ben Larissa, International Business student uit Groningen, momenteel bezig met mijn specialisatie in Internationale Marketing en ik zou graag deze Masterclass doen ter aanvulling op mijn huidige opleiding, omdat ik het vak sales mis’. Ik verduidelijkte nog even goed dat het niet de bedoeling was dat ik later in de sales wereld aan de slag ging, marketing was mijn passie.

Deel onze dienst

Recruitment

CatchYourTalent – Het Instituut voor Sales Talent, het zusterbedrijf van Racktime opgericht in 2006, biedt een volledig pakket aan diensten op gebied van Sales & Account Management. Racktime werkt op exclusieve basis samen met CatchYourTalent voor HR Management.

Het fundament van Het Instituut voor Sales Talent is een uniek partnership tussen CatchYourTalent, Professor Willem Verbeke en Professional Capital. Dit partnerschap legde de basis voor een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma dat theorie en praktijk combineert. De laatste trends, nieuwe inzichten en kennis die het resultaat zijn van wetenschappelijk onderzoek, worden gedeeld met onze Sales Talents en zijn direct bruikbaar voor onze opdrachtgevers.

In samenwerking met CatchYourTalent beheert Racktime een pool van geselecteerde en getrainde Sales Talents en Sales Professionals met een passie voor klanten. Wij kiezen ervoor om te werken met jongeren van 21 – 27 jaar, hoogopgeleide young professionals, met een enthousiaste en klantgerichte mindset. Onze medewerkers wonen verspreid over de Benelux om reiskosten te minimaliseren en indien nodig snel te kunnen schakelen.

Racktime heeft een actieve pool van ruim 375 talenten die opgeleid en ervaren zijn. Daarnaast hebben we toegang tot het Sales Talent netwerk van CatchYourTalent van meer dan 1.500 talenten. Hierdoor hebben we de beschikking over Parttime Sales Talent met fultime bagage, Fultime Sales Talent direct rendabel, hoge betrokkenheid Sales Talent en kunnen we eenvoudig opschalen zonder kwaliteitsverlies.

CatchYourTalent werft nieuw talent aan via:

Hoe we dat doen?

We hebben wat jij nodig hebt, en dat heet de Talent Journey. Geen Customer Journey waarbij de klant centraal staat, maar in onze Journey richten we ons op de medewerker. Omdat goede verkopers moeilijk te vinden zijn, maar nog moeilijker te behouden!

Nieuwe talenten worden geselecteerd in lijn met de kernwaarden van Racktime:

Onze ervaring is dat mensen met een hoge score op deze kernwaarden significant beter presteren dan mensen met een lagere score. Ontwikkeling omvat mensen verbinden met uw bedrijf / merk, mensen enthousiasmeren en kansen bieden om door te groeien naar een volgend niveau.

CatchYourTalent komt tijdens hun studie in contact met Sales Talents. We bieden hen een grote verscheidenheid aan Sales Trainingen aan en combineren dit met relevante Field Marketing werkzaamheden. Vanaf het begin volgen we de Sales Talents nauwlettend op hun Sales Mindset en voortgang.

We hebben een continu ontwikkelingsprogramma voor onze medewerkers om de voortdurende ontwikkeling van mensen te verzekeren en om bedrijfs- en persoonlijke doelen op elkaar af te stemmen. De focus in ons ontwikkelingsprogramma is de ontwikkeling op Sales Mindset in plaats van alleen Sales Skills. Hierdoor behaalt ons Sales Talent tot 20% meer resultaat.

In 2016 zijn we gestart met Collaborative Learning waarin we leren in de flow van werken mogelijk maken. Al onze inhoud is beschikbaar in onze online community. We bieden verschillende leertrajecten van onboarding tot persoonlijke ontwikkeling. De online cursussen worden gevolgd door een face-to-face training waarbij de theorie in de praktijk kan worden gebracht door rollenspellen te doen, ervaringen te delen en cases in teams op te lossen. Door het afleggen van een online examen kan een leertraject met succes worden afgelegd. Ons leerplatform is intern ontwikkeld en kan worden ontworpen voor specifieke klantinhoud, zoals producttraining of inhoud die vereist is voor naleving, zoals gedragscode of veiligheids- en gezondheidsvoorschriften.

Door onze manier van werken hebben we zeer betrokken medewerkers met een zeer laag retentiepercentage. Door onze werkwijze is het mogelijk om snel op te schalen wanneer dat nodig is zonder kwaliteitsverlies. Onze aanwezigheidsratio is bijna 100% dankzij ons in- en uitchecksysteem. Elke medewerker is verplicht om op de werkdag in te checken zodra hij / zij het huis verlaat en om in te checken op de activiteit zoals een demodag of winkelbezoek zodra hij / zij de winkel binnenkomt. Dit stelt ons in staat om elk probleem lang voor de daadwerkelijke start van de activiteit te volgen.

Face-2-Face training

Voor wie op afstand personeel wil trainen of informeren; wij kunnen eenvoudig informatie vertalen naar interactieve online learning. Denk aan webvideo, PowerPoint learning, webinars of het organiseren van een online vergadering, waarbij ook het kijk- en leergedrag meetbaar is.

Masterclass

Professor Willem Verbeke en Maarten Colijn van Professional Capital zijn verbonden aan onze opleidingen. We nemen de nieuwste wetenschappelijke studies op en hebben een voortdurende evaluatie- en ontwikkelingscyclus als het gaat om het creëren van salestrainingen.

Masterclass Recruitment

Plaatsing Talent

Wanneer Sales Talenten bij ons de ‘Legend-status’ hebben bereikt weten we alles over de mogelijkheden van onze pupillen. We hebben trackrecord van ervaringen, vaardigheden en weten hun passies en ambities. Vervolgens plaatsen we talenten bij onze partners waar ze verder kunnen groeien en hun vaardigheden kunnen uitbreiden. In deze fase krijgen we onze investering in Talent terug en onze partners profiteren door een uitstekende commerciële starter te vinden die zich sneller terugverdient dan peers, en die voldoet aan de hoge kwaliteitsaanvraag.

Salesforce

We hebben ons eigen Salesforce leerplatform waar alle leerresultaten en werkreviews met elkaar verbonden zijn. We creëren online lessen, live webinars en open academietrainingen in onze eigen opnamestudio, zodat we snel professionele inhoud kunnen ontwikkelen.

Salesforce

Scouten van commercieel Talent

We scouten commercieel talent en bieden hen de mogelijkheid om het maximale uit hun potentie te halen. Ons aanbod is sterk, maar eenvoudig: ontdek en ontgrendel salespotential, relevante werkervaring op doen en leren hoe je een Sales & Account Management proffessional wordt.

Talent Journey

Wij nemen ruwe diamanten aan, geven ze een baan en een lege rugzak om te vullen met commerciële ervaring, kennis en nog belangrijker; we leren ze hoe ze dat allemaal in de praktijk kunnen brengen.

Talent Journey

Recensies

recruitment

Geïnteresseerd in deze dienst?

Misschien kunnen wij u ook helpen met één van onze overige diensten

Cases

Recruitment

Sales Talent Larissa: “Marketing is Sales!”

10 november 2019

Ik kan me de dag nog precies herinneren dat ik solliciteerde, waarop...

Lees verder

Sales Talent Jeroen: “Het was tijd voor een volgende stap”

20 augustus 2018

CatchYourTalent geeft Sales Talent graag het woord. Met een grote passie voor...

Lees verder

Sales Talent Amber: “De Masterclass gaf mij direct resultaat”

13 mei 2016

CatchYourTalent geeft Amber graag het woord. Amber begon vol enthousiasme met het...

Lees verder

Contact Ruth

Neem contact op met Ruth, onze recruitment expert

Ruth

Kremer

Pijl naar rechts

Laat Ruth je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan