Event Logistics

Uitgelichte case

Red Bull Megaloop Challenge 2019

Eén van de events die wij graag zouden willen uitlichten is de Red Bull Megaloop Challenge 2019. Voor dit event is echte storm en hoge golven een must. Om die reden is er pas een final GO mogelijk maximaal 2 dagen voor het event. Graag geven wij je een kijkje in onze eventkeuken, tonen wij hoe dit event tot stand is gekomen én met succes is uitgevoerd!

Deel onze dienst

Event logistics

Events vanuit een merkbeleving, van kleine tot grote events. Racktime verleent warehousing, logistieke dienstverlening en het transport van de op- en afbouw van events vanuit een sales & marketing perspectief. Hierbij eindigt het voor ons niet bij aankomst op locatie, maar begint het daar pas. Wij weten als geen ander het belang en de impact van een juiste presentatie op de merkbeleving en uiteindelijk de verkoop van de producten van onze klanten.

Wij verzorgen hierin de in- en uitslag, voorraadbeheer, projectmanagement en het Salesforce samenwerkingsplatform. Racktime werkt nauw samen middels een online community, wat resulteert in korte lijnen tussen de aanvragers en het projectmanagement team.

Deze aanpak en structurele samenwerking leidt tot transparantie & inzicht in het gehele proces, efficiënte communicatie in context, inzicht in kosten per afdeling, reports en een KPI dashboard om het service niveau te monitoren. Wij denken mee in de beste aanpak en schakelen snel op locatie wanneer zaken anders lopen dan gepland. Wij combineren logistieke kennis met onze commerciële mindset. Voor aanvragers is het eenvoudig om een event te plannen, doordat alle materialen overzichtelijk zijn gepresenteerd in een webshop. Door onze online community is alle informatie en communicatie rondom een event in één portal voor iedereen inzichtelijk.

Onze aanpak bij event aanvraag

Real-time inzicht

Door het integreren van alle communicatie in de processen zijn activiteiten inzichtelijk, transparant, overdraagbaar en wordt historie opgebouwd. Middels reports en dashboards kan eenvoudig overzicht gehouden worden zowel op de voortgang en uitvoering van de diverse activiteiten als op de voorraden. Voor klanten leidt dit tot ontzorging en professionaliteit van events, en voor de consument een betere merkbeleving.

Budget

Ieder event is direct gekoppeld aan het budget van de desbetreffende aanvrager/ afdeling. Op deze manier zijn financiële overzichten inzichtelijk voor iedereen.

(De-)Installations

Racktime verzorgt de installatie en de-installaties van eventmaterialen op locatie. Voor het transport van de materialen hebben wij ons eigen wagenpark met opgeleide Event Tigers die vanuit een sales & marketing mindset werken.

Installations Event materials

Maintenance

Wanneer materialen terugkomen van een event worden deze in ons warehouse schoongemaakt en vervolgens weer op voorraad gezet.

Online community

Alle communicatie rondom een event is gekoppeld binnen ons Salesforce platform. Hierdoor wordt historie opgebouwd voor Account Locations, events die jaarlijks terugkeren etc. Chatter is een collaboration en communication tool van de community. Chatter kan plaatsvinden in groepen en in context van iets (een event, bestelling of een item).

Platform voor aanvragen

Middels een online platform kunnen de aanvragers een event aanmaken en daarbij de benodigde eventmaterialen bestellen. In het platform staan de eventmaterialen overzichtelijk gesorteerd, met bijbehorende informatie en bijzonderheden als afmetingen, flightcase nodig, aanvullende benodigdheden op locatie als: heftruck en extra mankracht.

Marketing platform

Repair

Het kan uiteraard gebeuren dat er tijdens een event op locatie materiaal stuk gaat. Bij het retour halen van de eventmaterialen nemen wij dit mee het retour naar ons warehouse, daar zullen onze technisch warehouse specialisten de materialen repareren.

Track & Trace

Als we een e-mail adres toevoegen aan een Account Location (profiel) is het mogelijk om een automatisch gegenereerde Track & Trace e-mail naar de ontvanger te versturen wanneer het eventmateriaal ons warehouse verlaat. Optioneel kan deze e-mail volledig gestyled worden in de huisstijl van onze klanten.

Track & Trace

Voorraadbeheer

De voorraad van alle eventmaterialen is 24/7 inzichtelijk, zo kun je op ieder gewenst moment bekijken welke materialen beschikbaar zijn en in welke hoeveelheden.

Recensies

Event logistics

Geïnteresseerd in deze dienst?

Misschien kunnen wij u ook helpen met één van onze overige diensten

Cases

Event Logistics

Tabac Truck

De TABAC-Barber Truck bij FHM

11 april 2022

De parfumerie Mäurer & Wirtz creëerde in 1959 de lijn TABAC. Een...

Lees verder

Stop, Pit, Go!

24 april 2020

Meer dan twee miljoen mensen in Nederland kijken wekelijks naar de F1 op de...

Lees verder

Opslag, Transport & Installatie Pathé TukTuk

16 juli 2019

De Pathé Theaters, wie kent ze niet. Grote bioscopen verspreidt over heel...

Lees verder

Contact Jordi

Neem contact op met Jordi, onze Field Marketing expert

Jordi

Bruin

Pijl naar rechts

Laat Jordi je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan