Marketing Logistics

Uitgelichte case

BAZA House of Seeds fulfilment

Verrassende keukentuin cadeautjes, en dat 141.798 keer. Inmiddels hebben wij de fulfilment van meerdere rondes aan displays mogen verzorgen voor Baza House of Seeds. De 1.016 displays worden geplaatst bij retailers door heel Nederland, Duitsland en Zwitserland. Doordat wij een flexibele schil van mensen hebben kunnen wij in tijden van drukte eenvoudig opschalen.

Deel onze dienst

Marketing logistics

Logistiek vanuit een marketing insteek, dat is waar het bij Racktime Marketing Logistics om draait. Wij ondersteunen onze klanten met logistieke diensten rond marketingmaterialen met als doel het maximale rendement te halen uit deze materialen. Door actief voorraadbeheer, ontsluiting via een online bestelplatform, het delen van onze kennis over MVO en het terugdringen van verspilling maken wij het verschil.

Racktime heeft 3 warehouses verspreidt over de Benelux, waarbij wij in totaal meer dan 8.500 m2 eigen magazijnruimte (25 loading docks) hebben.

Onze warehouse faciliteiten zijn onderverdeeld in:

Racktime’s warehouse is specifiek ingericht voor de effectieve handling en opslag van incourante goederen zoals marketing- en promotiemateriaal, standmateriaal, trailers, posters en give aways. We zijn volledig in de cloud georganiseerd op het Salesforce platform door middel van ons Warehouse Management Systeem. Dit vormt de basis voor de inslag, opslag en verplaatsing van materialen.

Warehouse management systeem:

Handling of Marketing Materials

Onder fulfilment verstaan wij het samenstellen van leveringen aan uw klanten. En daarin maken wij het verschil. Onze database maakt het mogelijk om grote batches marketingmaterialen, bijvoorbeeld rond een productlancering, samen te stellen volledig afgestemd op uw klant. Klanten voorkeuren worden beheerd in klanten profielen en hier worden de leveringen op afgestemd met als voordeel:

Handling of Marketing Materials

Het doen van fulfilment op het moment dat materialen daadwerkelijk gebruikt worden, levert in de hele keten besparingen op.

POS Management

POS Management is een vak apart. Wij slaan geen POS materialen op voor onze klanten, maar voeren actief beheer over deze materialen.

Hoewel de materialen in veel gevallen geen hoge marktwaarde bezitten, gaan er wel grote budgetten om in de productie en het beheer van deze materialen.

Door middel van het stellen van vragen zoals; ‘waarvoor zijn deze materialen geproduceerd?  Hoe lang zijn deze items te gebruiken? En wat doen we met restanten van actiematerialen?’  zorgen wij ervoor dat de aanwezige voorraad in verhouding staat tot de kosten en inspanningen die daar tegenover staan.

Door middel van rapportages op basis van gebruik adviseren wij onze klanten over de inzet van de beschikbare materialen. Dit leidt tot:

Product Plus Fulfilment

Vanuit onze Promotion Fulfilment divisie worden registraties met een Product Plus actie verstuurd vanuit ons warehouse, inclusief Track & Trace. 

 

 

Product Plus Fulfilment

Proof-of-placement

Wist je dat slechts 50% van de verzonden Point of Sale materialen daadwerkelijk op de vloer terechtkomt? We noemen dat een ‘investment gone to waste’. Maar door kosten- of tijdsdruk (of wanneer een virus de wereld overneemt) is het niet altijd mogelijk om een team van merchandisers in de winkel te plaatsen en een perfecte zichtbaarheid van je campagne te garanderen. De Proof-of-Placement van Racktime biedt een oplossing en helpt je om de beste zichtbaarheid van jouw campagnes in de winkel te krijgen met slechts een fractie van de kosten in vergelijking met merchandising. Maar zonder de liefde en aandacht te verliezen die jouw merk nodig heeft. Met onze Proof-of-Placement worden kosten gereduceerd, tijd bespaart en wordt inzicht gecreëerd in de resultaten op verzonden campagnemateriaal.

Proof-of-Placement

Verzendingen

Wat is het doel van de verzending is de eerste vraag die door Racktime gesteld wordt? Op basis van het antwoord, kunnen wij  onze klant advies geven over de beste manier van verzenden en verpakken.

Wij zijn georganiseerd als een standaard team met een flexibele schil. Bovendien hebben wij goede afspraken met externe partners, waardoor wij in staat zijn snel te schakelen en grote aantallen aan te kunnen.

Alle verzendingen kunnen door middel van Track & Trace worden gevolgd.

POS verzendingen

Webshop Fulfilment

Webshop orders die binnen komen via onze local marketing portal komen packen wij in het warehouse en worden verstuurd inclusief Track & Trace.

Recensies

Marketing logistics

Geïnteresseerd in deze dienst?

Misschien kunnen wij u ook helpen met één van onze overige diensten

Cases

Marketing Logistics

Velux Proof-of-Placement met incentive

25 februari 2021

Verduisterend rolgordijn of een gewoon rolgordijn? Vouwgordijn of jaloezie? Buitenzonwering of rolluik?...

Leer verder

141.798 verrassende keukentuintjes van BAZA

11 oktober 2020

Verrassende keukentuin cadeautjes, en dat 141.798 keer. Inmiddels hebben wij de fulfilment...

Leer verder

Bosch Car Service personalisatie

28 maart 2020

846 gepersonaliseerde pakketten, voorzien van verschillende stickers? Natuurlijk kunnen wij dat! Voor...

Leer verder

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan