Sales Talent Larissa: “Marketing is Sales!”

Deel deze case

Sales Talent Larissa: “Marketing is Sales!”

Ik kan me de dag nog precies herinneren dat ik solliciteerde, waarop ik me als volgt voorstelde: ‘Ik ben Larissa, International Business student uit Groningen, momenteel bezig met mijn specialisatie in Internationale Marketing en ik zou graag deze Masterclass doen ter aanvulling op mijn huidige opleiding, omdat ik het vak sales mis’. Ik verduidelijkte nog even goed dat het niet de bedoeling was dat ik later in de sales wereld aan de slag ging, marketing was mijn passie. Ik was puur benieuwd naar wat het vak sales nou precies inhield, omdat de algemene perceptie redelijk negatief is. Ik ben van mening dat wanneer je omhoog wilt klimmen op de arbeidsmarkt, je kennis moet hebben van jouw vak op elk niveau. En ja hoor, ik mocht met de masterclass beginnen!

Tijdens mijn traject voelde ik me steeds meer opbloeien, als ik het zo cliché mag zeggen. We startten met de eerste trainingen, en ik verbaasde mijzelf hoeveel energie ik ervan kreeg. De interesse voor de achterliggende gedachte achter sales begon te groeien, en zo ook de motivatie voor de praktijkuren. De kennis die ik heb opgedaan tijdens de trainingen, onder andere over de achterliggende gedachte achter sales, het verkopen van jezelf, onderhandelen en het closen van deals, heb ik keer op keer weer kunnen gebruiken tijdens de praktijkuren.

Ik heb deel mogen nemen aan twee geweldige projecten. Ten eerste kreeg ik de verantwoordelijkheid over het account management van CatchYourTalent. Dit was gericht op de relaties van het bedrijf met hogescholen. Deze hogescholen waren (potentiële) ‘partners’ als het ging om het introduceren van de Masterclass, het geven van trainingen en workshops mede mogelijk gemaakt door Professional Capital en Professor Willem Verbeke, het ontwikkelen van minors, en meer. Het uiteindelijke doel was natuurlijk om studenten / docenten / starters op de arbeidsmarkt zich bewust te laten worden van het vak sales. Ik was verantwoordelijk voor het werven van nieuwe hogescholen, het herpakken van oude relaties en het behouden van oude en nieuwe relaties. Met andere woorden, sales op Business 2 Business niveau. Dit heb ik mijn gehele Masterclass traject gedaan.

Ten tweede heb ik de sales wereld ook op Business 2 Consumer niveau mogen meemaken. Ik heb de shop-in-shop van Huawei in mediamarkt Groningen vertegenwoordigd in het kader van mijn Masterclass, en deze vertegenwoordig ik nu nog steeds. Het is een ontzettende dynamische job, waar verkopen aan klanten bij komt kijken, maar ook het opbouwen van relaties met de mede-collega’s om goodwill te creëren, voorraadmanagement, het representatief houden van de shop en heel belangrijk: leergierigheid. Hard werken, blijven leren en goede resultaten worden beloond, niet alleen bij Huawei maar bij elke werkgever.

Een combinatie van de trainingen, de praktijkuren en de geweldige ondersteuning van zowel CatchYourTalent en Professional Capital, hebben mij een nieuw inzicht over het vak sales gegeven. Marketing is sales. Dit zijn niet twee onafhankelijke vakgebieden. Je zou ze eigenlijk moeten integreren. Je kunt een geweldige en leuk concept / idee / product of service hebben, maar als je niet weet hoe je deze kunt verkopen, hoe behaal je dan het maximale punt van succes? You tell me. Ik mag dan ook met veel trots zeggen dat ik per augustus 2016 werkzaam zal zijn als manager EMIC, de dochteronderneming van Professional Capital. Ik ga lekker door in de sales, mijn nieuwe passie.”

Andere Cases

Xiaomi FAM SIS

Xiaomi telecom onder de aandacht brengen

Midden 2020 is Racktime de samenwerking aangegaan met Xiaomi. Xiaomi vroeg een team van Field Account Managers, Shop-in-Shop verantwoordelijken en Sales Promotoren

Tabac Truck

De TABAC-Barber Truck bij FHM

De parfumerie Mäurer & Wirtz creëerde in 1959 de lijn TABAC. Een echte klassieker in de wereld van parfum voor mannen en verfrissend. Voor

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan