Mensen activeren voor afvalscheiding

Deel deze case

Mensen activeren voor afvalscheiding

Iedereen draagt zijn steentje bij: helpen aan een schonere wereld. Ook het Nederlandse bedrijf Huis Vuil Centrale (HVC) is hier actief mee bezig. Zij produceren en leveren groene energie en zetten zich in voor duurzaam beheer. Dat doen zij voor meer dan vijftig gemeenten en waterschappen. Begin 2016 vroeg HVC of Racktime kon bijdragen aan deze missie. Het doel: consumenten activeren om het percentage restafval terug te dringen. 

Het was niet de bedoeling dat de mensen op hun vingers werden getikt. HVC vond het belangrijk dat er goede gesprekken aangegaan werden met de consument. Daarom stuurde Racktime verschillende teams op pad om met de mensen in gesprek te gaan over afvalscheiding. De gespreksonderwerpen hingen af van de regio en actualiteit. Ook de locaties hadden invloed op de focus van het gesprek. Zo werden bijvoorbeeld bij bouwmarkten gesprekken gevoerd over het scheiden van grof afval en bij supermarkten ging het gespreksonderwerp vaak over het scheiden van voedsel.  

De gesprekken waren niet bedoeld om het gedrag van de mensen te corrigeren. HVC wilde de burgers activeren door een persoonlijke benadering. Zo konden zij vragen stellen en kregen zij van de promotors van Racktime informatievoorziening op maat. Racktime draagt graag bij aan een beter milieu. Goede gesprekken voeren over dit onderwerp is een mooie stap in de goede richting.  

Racktime verzorgde niet alleen de promotors voor HVC. Racktime nam het hele proces van organiseren uit handen van HVC. Alles werd van A tot Z geregeld. Van het selecteren van de locaties tot het regelen van giveaways en eventueel benodigde vergunningen.  

Dit leidde tot gemiddeld 300 kwalitatieve gesprekken per team per zaterdag (gem. 60 gesprekken per uur). Daarnaast zijn er gemiddeld 350 flyers uitgedeeld per team. Door dit samenwerkingsverband is er immers een structurele samenwerking ontstaan tussen HVC en Racktime. 

Andere Cases

Xiaomi FAM SIS

Xiaomi telecom onder de aandacht brengen

Midden 2020 is Racktime de samenwerking aangegaan met Xiaomi. Xiaomi vroeg een team van Field Account Managers, Shop-in-Shop verantwoordelijken en Sales Promotoren

Tabac Truck

De TABAC-Barber Truck bij FHM

De parfumerie Mäurer & Wirtz creëerde in 1959 de lijn TABAC. Een echte klassieker in de wereld van parfum voor mannen en verfrissend. Voor

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan