Oei, ik groei….Wij gaan uitbreiden!

Deel dit nieuwsbericht

Oei, ik groei….Wij gaan uitbreiden!

Een typisch gesprek tussen onze facilitair manager en de directeur Hans Knipscheer begint altijd met een “Goh, heb je even…?”. Dan weet je al hoe laat het is, dan zit er een projectje aan te komen.. 😉 

Wat voor project?

Dat wij door onze enorme groei meer magazijnruimte nodig hebben op onze locatie aan de Fluorietweg 17, dat zagen wij aWij gaan uitbreiden!l enige tijd aankomen, maar wanneer zet je die daadwerkelijke stap om het écht te gaan doen? We dachten dat nú wel het geschikte moment zou zijn! Een entresolvloer van 555 m2 binnen het huidige crossdock werd het 1e uitbreidingsproject. Hierdoor is er een enorme oppervlakte bijgekomen wat ontzettend welkom is om de huidige processen en capaciteit qua ruimte nog efficiënter te kunnen beheren en distribueren.

Achter de schermen zijn we druk bezig geweest om deze plannen definitief vorm te geven, hebben we de omgevingsvergunning geregeld, zijn offertetrajecten gestart en hebben we de opdrachten gegund aan de diverse leveranciers.

Maar hoe ga je verbouwen, terwijl de gehele operatie gewoon doordraait? Dat opzich is al een project! Om deze klus te klaren zijn er dan ook verschillende afdelingen aangesloten binnen onze organisatie om dit soepel te laten verlopen. Op 18 oktober zijn we daadwerkelijk gestart met de bouw van het entresolvloer en is er op vrijdag 29 oktober opgeleverd. Een doorlooptijd van 2 weken, een razendsnelle uitvoer, en het resultaat mag er zijn!

Wij gaan uitbreiden!

Nog meer groei

Daarnaast gaan we verder uitbreiden met nieuwbouw van 1.800 m² als verlengstuk van ons huidige magazijn! Dit gaat ook plaatsvinden op onze locatie aan de Fluorietweg 17 in Alkmaar. De start van de uitbreiding staat voor het eerste kwartaal van 2022 op de planning, in samenwerking met onze aannemer Valeres. De oplevering staat gepland rond de Bouwvak. Om je alvast een kleine ‘sneakpreview’ te geven, op de foto bovenaan het artikel kun je zien hoe de uitbreiding eruit gaat komen te zien! Wij kunnen niet wachten!

Met nieuwe frisse groene energie

Naast dat de nieuwbouw voldoet aan de eisen binnen het nieuwste bouwbesluit, maken wij ook direct gebruik van deze kans om onze gehele verlichting in het magazijn, bestaand én nieuw, te laten voorzien van LED verlichting. Met de koop van deze locatie in 2018 was dit altijd al de wens, echter nu is er een mooi natuurlijk moment ontstaan om dit daadwerkelijk te realiseren. Met de bouw is er constructief rekening gehouden met het feit dat wij op het dak zonnepanelen kunnen plaatsen. Op dit moment beschikt Fluorietweg 17 al over totaal 942 zonnepanelen welke meer energie opwekken dan wij zelf verbruiken. Deze groene stroom leveren wij nu nog terug, maar onze ultieme wens is om deze stroom op te slaan, zodat wij zelf de opgewekte stroom kunnen beheren en bepalen hoe verder in te zetten, denk aan de inzet op een evenement van jou!

Wij gaan uitbreiden!

Verandering

Zoals je wellicht al weet is ons motto: “Verandering is de enige constante”. Verandering is van alle tijden, waarin we als organisatie continue bekijken hoe we samen en voor onze partner het meest efficiënt onze dienstverlening kunnen aanbieden.

Deze veranderingen bieden tevens perspectief voor een uitbreiding van partners! 😉 Dus mocht je ook eens een kijkje willen nemen in ons warehouse, of weten wat de mogelijkheden zijn voor opslag, fulfilment of distributie van jouw POS- en/of Eventmaterialen? Neem dan eens contact op met onze Sales Manager Jennifer Borst: j.borst@racktime.eu

Andere nieuwsberichten

Moederdag merchandising sales promotors

Moederdag op de winkelvloer

Moederdag is een speciale tijd van het jaar voor moeders en kinderen in het hele land. Maar wist je dat het ook

Duurzaamheid Get ready for the launch!

Geef je duurzaamheid een boost!

Het SUB Platform is live! Samen met SUB | Sustainable Boost werkten we het afgelopen jaar aan een platform om duurzaamheid binnen

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan