Kopen, kopen, kopen… Black Friday 2021

Deel dit nieuwsbericht

Shop-in-Shop Xiaomi Black Friday

Kopen, kopen, kopen… Black Friday 2021

Misschien heb je zelf ook flink ingeslagen: de grote kortingen tijdens de Black Friday dagen. Veel merken boden aantrekkelijke kortingen tijdens de welbekende Black Friday en Cyber Monday. Ludieke prijzen en acties zorgden voor veel drukte. Om maximaal te profiteren van deze traffic is perfecte executie op de winkelvloer essentieel en extra support noodzakelijk. Een uniek inkijkje: wat speelt er allemaal bij Racktime tijdens deze drukke dagen?  

Dyson merchandising ronde Black Friday

Voor diverse merken zoals Xiaomi en Procter & Gamble heeft Racktime Field Account Managers en Merchandisers in dienst. Voorafgaande aan een promotie periode maken zij assortiment afspraken, dragen zij zorg voor een optimale aanwezigheid en zichtbaarheid, plaatsen diverse demo units en POS materialen en trainen zij de verkoopmedewerkers van de diverse winkelketens. 

Black Friday promotie periode

Op de belangrijkste verkoopdagen in de promotie periode zijn zowel onze vaste Shop-in-Shop Promotoren aan de slag als onze Flex Sales Promotoren. Veelal verdriedubbelt op deze dagen onze inzet. Samen met ons zusterbedrijf CatchYourTalent kijken we voor aanvang van de drukke periodes, zoals Black Friday, of onze poule toereikend genoeg is en wordt eventueel additioneel recruitment ingezet. CatchYourTalent is gespecialiseerd in werving, selectie en development van Sales Talent. Sales zit in het DNA van onze recruiters, zo kunnen we tijdig de juiste mensen uit onze bestaande poule vastleggen, maar ook uit de markt halen indien nodig. Het vastleggen en ontwikkelen van Sales Talent voor een langere periode geschiedt via onze Talent Journey. 

Met de juiste kennis de vloer op

Merchandising Black Friday

Voor aanvang van de projecten wordt er een face2face of online training verzorgd door de klant en de desbetreffende Project Manager vanuit Racktime. Naast product informatie wordt ook veel aandacht besteed aan ‘How to sell’ en de cultuur, do’s en don’ts van de betreffende verkooppunten. Op deze manier geven we onze Sales Promotoren de juiste productkennis, locatie informatie en verkooptechnieken mee om deze vervolgens op de winkelvloer te kunnen toepassen. De Sales Promotoren staan door heel Nederland bij onder andere de populairste winkelketens  zoals Media Markt en BCC. We nemen alles van A tot Z uit handen van de klant; het plannen, het distribueren van de POS materialen, trainen en briefen van de teamleden, maar ook de afstemming met de verkooppunten 

Data

Zowel tijdens de Black Friday bezoeken van de Field Account Managers, Merchandisers en de Sales Demo Dagen wordt dagelijks via ons online systeem bezoek en dag reports ingevuld. Inclusief een filmpje van hoe onze klant gepresenteerd staat op de winkelvloer. Deze data is 24/7 zichtbaar

 voor onze klanten. Een team van data analisten helpt om de verkregen data om te zetten naar kennis om zo direct te kunnen schakelen daar waar nodig en de executie van de diverse activiteiten te maximaliseren. 

Ben je benieuwd hoe we een vergelijkbaar project voor jou kunnen doen? Neem dan eens contact op met onze Sales Manager Jennifer Borst: j.borst@racktime.eu. 

Shop-in-Shop Xiaomi Black Friday

Shop-in-Shop Xiaomi Black FridayShop-in-Shop Xiaomi Black Friday

 

Andere nieuwsberichten

Moederdag merchandising sales promotors

Moederdag op de winkelvloer

Moederdag is een speciale tijd van het jaar voor moeders en kinderen in het hele land. Maar wist je dat het ook

Duurzaamheid Get ready for the launch!

Geef je duurzaamheid een boost!

Het SUB Platform is live! Samen met SUB | Sustainable Boost werkten we het afgelopen jaar aan een platform om duurzaamheid binnen

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan