In 3 dagen een succesvolle terugroepactie realiseren!

Deel dit nieuwsbericht

Terugroepactie AEG

In 3 dagen een succesvolle terugroepactie realiseren!

Wat is er nu mooier dan in 3 dagen tijd een succesvol project weten te realiseren voor een klant met een product probleem? Voor een terugroepactie van een bekende stofzuigerfabrikant hebben wij in een recordtijd een project weten op te tuigen, waarbij alle divisies van Racktime en zusterbedrijf URD Solutions betrokken waren. Een complete one-stop-shop! 

Eind december ontstond een probleem bij één van de producten van één van onze klanten. Draadloze stofzuigers konden snel oververhit raken met kans op ontvlamming. Het was noodzakelijk om daar zo snel mogelijk actie op te ondernemen en het betreffende product retour te halen bij de consument. Alle koppen werden bij elkaar gestoken om dit project zo snel én zo goed mogelijk uit te voeren.

Synergie tussen de divisies

Een terugroepactie waarbij consumenten de kans kregen geld terug (cashback) te ontvangen, het product om te ruilen via een PostNL punt-, of door middel van ons eigen RacWMS TMS Terugroepactiektime team direct persoonlijk te laten omruilen. Een project dat Racktime op het lijf geschreven is.

Ons zusterbedrijf URD Solutions creëerde overzichtelijke landingspagina’s, waarop de consumenten hun serienummers konden controleren en de opties konden kiezen die bij hen paste. De technische zaken achter de schermen werden waargenomen door het Salesforce team. Zij zorgden dat alle benodigde informatie goed in ons systeem kwam te staan. Ook zorgden zij dat de communicatie naar de klant volledig geautomatiseerd verliep.  Door deze optimalisatie in processen en datagebruik kon de operatie snel en efficiënt verlopen.

Naast het technische gedeelte moest er natuurlijk ook van alles gebeuren in het veld.

De teams van Field Service, Field Marketing  en Outsourced Sales gingen in vijf dagen tijd langs alle consumenten om de stofzuigers om te ruilen. Wanneer consumenten ervoor kozen om het via Racktime te laten omruilen planden wij dit via ons WMS (Warehouse Management System) & TMS (Transport Management System). Hierin kunnen we tot een dag van te voren eenvoudig en efficiënt onze ritten inplannen.

Track & Trace Terugroepactie

Consumenten ontvingen een Track & Trace via de mail met daarin een tijdsvenster waarbinnen het nieuwe product zou worden afgeleverd en het oude product zou worden meegenomen.

Voorraadbeheer terugroepactie

De Marketing Logistics divisie beheerde de voorraad van de nieuwe stofzuigers, als ook de geretourneerde. Zij ontvingen alle retourzendingen en verstuurden ook, desgewenst, een nieuw model naar de consument. De teamleden van Marketing Logistics controleerden het serienummer om te checken of ze dit product ook daadwerkelijk konden versturen. Zo werden misverstanden of fraude snel ontdekt. Ons Customer Care Center van de afdeling Promotion Fulfilment stond klaar wanneer consumenten vragen hadden. Daarnaast checkten zij alle verzoeken van de cashbacks. Tot slot zorgde het financiële team binnen het Service Center voor de terugbetaling van deze cashbacks.

Terugroepacties of ‘Niet goed, geld terug’

Niet alleen terugroepacties kunnen wij van A tot Z opzetten en laten draaien, maar ook ‘niet goed, geld terug’ of ’30 dagen op proef’ acties. Door het specialisme van de diverse Racktime divisies en zusterbedrijven URD Solutions en CatchYourTalent kan snel geschakeld worden.

Moet er met spoed een terugroepactie opgezet worden? Of wil je een ‘niet goed, geld terug’ of ’30 dagen op proef’ campagne opzetten? Vraag dan eens wat de mogelijkheden zijn bij onze onze Sales Manager Jennifer Borst: j.borst@racktime.eu

Andere nieuwsberichten

Moederdag merchandising sales promotors

Moederdag op de winkelvloer

Moederdag is een speciale tijd van het jaar voor moeders en kinderen in het hele land. Maar wist je dat het ook

Duurzaamheid Get ready for the launch!

Geef je duurzaamheid een boost!

Het SUB Platform is live! Samen met SUB | Sustainable Boost werkten we het afgelopen jaar aan een platform om duurzaamheid binnen

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan