Fraude bij loyalty campagnes, wij hebben het antwoord!

Deel dit nieuwsbericht

Promotion Fulfilment fraude

Fraude bij loyalty campagnes, wij hebben het antwoord!

Tegenwoordig zijn fraudeurs steeds slimmer en sneller. De vraag is natuurlijk, hoe kun je voorkomen dat iemand tijdens een cashback, product plus of gift voucher campagne onnodig een uitbetaling in geld/voucher of een product plus item ontvangt? Racktime is continue op zoek naar innovatieve ontwikkelingen om fraude te voorkomen.

‘Our middle name is Sherlock Holmes’

Het meest uitdagende van loyalty-campagnes is waarschijnlijk de check of de ontvangen input, zoals facturen en kassabonnen, legitiem is. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, zal het voor fraudeurs gemakkelijker worden om een dergelijke kassabon na te maken. Registraties worden bij ons gecheckt door een combinatie van persoonlijke validatie en Artificial Intelligence. Dit houdt in dat de registraties automatisch worden gecontroleerd op fraude, zoals photoshop-pogingen-, of duplicaten. Dit systeem wordt niet moe, verliest nooit zijn focus en is efficiënt. Racktime werkt met een in-house team van software ontwikkelaars om de technologie op gebied van fraude detectie continue te optimaliseren en nieuwe technologieën te integreren.

Nieuwe trend in fraudeland

Een nieuwe fraude rage bij loyalty campagnes is het kopen van een actie product, de actie (cashback, product plus of gift voucher) te claimen en vervolgens het product retour te brengen binnen de retour termijn. Op deze manier wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort op de rekening, terwijl de actie al geclaimd is. Racktime heeft hier dé oplossing voor!

Een kopie van het aankoopbewijs en een foto van de unieke product code zoals het IMEI nummer van het deelnemende product moet bij de claim geüpload worden. Daarmee voorkom je tevens dat het product meerdere keren geclaimd wordt. De klant ontvangt een link waarop de betaling, product plus verzending of gift voucher is klaargezet, mits het product niet retour wordt gebracht.

De uitkeringstermijn verplaatsen we daarbij na de retourtermijn, op deze wijze worden producten die worden teruggebracht niet meegenomen met de uitkering. Doordat we een bestand aangeleverd krijgen van de aangesloten retailers (zoals Media Markt, BCC en Coolblue) waarop actie producten staan die binnen het retourtermijn zijn teruggebracht kunnen wij deze bij ons uit de uitkeringsflow halen. Op deze manier voorkomen wij dat er fraude gepleegd kan worden.Cashback fraude

Meten is weten! 

Alle data welke we verzamelen rondom de processen, data en communicatie is 24/7 inzichtelijk in onze tool welke geprogrammeerd is in de Salesforce technologie. Doordat alle data beschikbaar is vanuit één systeem kunnen we uitgebreide inzichten geven in rapportages en dashboards. Op gebruikersniveau kunnen eenvoudig verschillende (maatwerk) reports en dashboards gecreëerd worden om elk gewenst inzicht te creëren.

Herken je deze uitdaging binnen jouw organisatie? Laten we samen bekijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen! Neem eens contact op met onze Sales Manager Jennifer Borst: j.borst@racktime.eu

Andere nieuwsberichten

Moederdag merchandising sales promotors

Moederdag op de winkelvloer

Moederdag is een speciale tijd van het jaar voor moeders en kinderen in het hele land. Maar wist je dat het ook

Duurzaamheid Get ready for the launch!

Geef je duurzaamheid een boost!

Het SUB Platform is live! Samen met SUB | Sustainable Boost werkten we het afgelopen jaar aan een platform om duurzaamheid binnen

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan