Hoe kun je goed personeel vinden in een zeer krappe arbeidsmarkt?

Deel dit nieuwsbericht

Goed personeel krappe arbeidsmarkt

Hoe kun je goed personeel vinden in een zeer krappe arbeidsmarkt?

Goed personeelGoed personeel vinden in een zeer krappe arbeidsmarkt. Een inmiddels landelijk probleem waar onze zusterorganisatie CatchYourTalent zeker een antwoord op weet. De spanning op de arbeidsmarkt is ook in het tweede kwartaal van 2022 verder opgelopen. Wederom zien we een toename van openstaande vacatures en opnieuw een daling van het aantal werklozen, zo meldt ook het CBS. Er zijn 16 duizend vacatures bijgekomen en het gemiddeld aantal werklozen daalde met 11 duizend. Een record omdat het aantal werklozen nog niet eerder zo laag is geweest sinds 2003. De ratio inmiddels is 143 vacatures tegenover 100 werklozen wat het vinden van goed personeel in deze zeer krappe arbeidsmarkt nog weer moeilijker maakt.

Een situatie waarvan we de oorsprong inmiddels wel kennen maar bedrijven inmiddels stuklopen op de gevolgen. Zonder goed personeel kan de business niet blijven bestaan of excelleren. Maar in deze zeer krappe arbeidsmarkt is goed personeel verdomd moeilijk te vinden. Een product of dienst kan niet verkocht worden zonder verkoper en de consument kan geen maaltijd afnemen wanneer er geen kok in de keuken staat.

Toch goed personeel vinden in tijden van krapte

Dyson merchandising rondeCatchYourTalent weet er alles van. Zij zijn inmiddels expert in het werven van goede commerciële mensen binnen de zeer krappe arbeidsmarkt maar maken nog steeds voor veel klanten het verschil. Het geheim? Een ijzersterk netwerk met zeer betrokken commerciële mensen waar je echt op kunt bouwen. Maar ook werving en selectie op hoog niveau. Wil je het verschil maken in deze krappe arbeidsmarkt, dan is het belangrijk verder te kijken dan een cv, aldus Ruth Kremer van CatchYourTalent. Uitgaan van kernwaarden, ambities en levensverhalen en dat vooral als uitgangspunt nemen voor the next step. “Je moet weten waar een kandidaat echt naartoe wil en welke motivatie daaraan ten grondslag ligt. Als je dat goed weet uit te diepen liggen er ook in deze zeer krappe arbeidsmarkt nog steeds veel kansen en zijn mensen goed te bemiddelen naar een mooie nieuwe werkgever. Mits je ze kan vinden… 🙂 En heb je ze gevonden, dan is binden en behouden de volgende grote prioriteit. Bij CatchYourTalent staat Talentontwikkeling echt centraal; we halen goede mensen binnen maar weten ze ook vast te houden op de lange termijn en laten ze pas uitvliegen wanneer het Talent daar echt klaar voor is.” 

Goed personeel voor uw organisatie?

Personeelstekort binnen commerciële functies? Tijdelijke inzet of ondersteuning nodig? Een nieuwe Junior Accountmanager nodig voor de afdeling? Of Verkopers voor de retail? Kom maar door. CatchYourTalent heeft een eigen netwerk van 350 commerciële mensen in de Benelux beschikbaar die mogelijk een stap bij u over de drempel kunnen zetten!

Andere nieuwsberichten

Moederdag merchandising sales promotors

Moederdag op de winkelvloer

Moederdag is een speciale tijd van het jaar voor moeders en kinderen in het hele land. Maar wist je dat het ook

Duurzaamheid Get ready for the launch!

Geef je duurzaamheid een boost!

Het SUB Platform is live! Samen met SUB | Sustainable Boost werkten we het afgelopen jaar aan een platform om duurzaamheid binnen

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan