Alle ogen gericht op jouw product!

Deel dit nieuwsbericht

Alle ogen gericht op jouw product!

Alle ogen gericht op jouw product!

Een nieuwe campagne bedenken en het product vervolgens in de schappen leggen is één. Het product in het winkelwagentje van de klant krijgen, dat is stap twee. Daarom is het belangrijk om de zichtbaarheid te maximaliseren. Door promotiemateriaal in het schap te plaatsen, een second placement te creëren of zelfs een heel themaplein neer te zetten. Zo zijn alle ogen gericht op jouw product! 

Beïnvloeden koopintentie

Merchandising product

Uit diverse onderzoeken over koopintentie op de winkelvloer is gebleken dat er een positieve en significante relatie bestaat tussen de winkelinrichting en de koopintentie van de consument. Tevens wordt er ook een positieve en significante relatie gevonden tussen de productpresentatie en koopintentie van de consument. Volgens een onderzoek van POPAI kan POS-materiaal namelijk een stijging in de verkoop tot wel 97,1% opleveren. Een juiste presentatie van jouw product en/of Point of Sale materiaal is dus essentieel. Als merk wil je dit essentiële moment maximaal borgen en daarbij niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van een juiste presentatie door het al dan niet aanwezige winkelpersoneel.

Return on Investment

Een aantal van onze opdrachtgevers beschikt zelf niet over voldoende mankracht of wil haar eigen Accountmanagers niet belasten. Voor deze klanten verzorgen wij op structurele en/of ad hoc basis merchandising rondes. Wij verzorgen niet alleen de uitvoering, maar maken het verschil door met de verzamelde data tijdens het bezoek ook terugkoppeling over de ‘Return on Investment’ van het bezoek te geven. We zorgen voor handvatten tot optimalisatie voor een volgend bezoek. Bovendien kunnen wij advies geven over het te bestellen Point of Sale materiaal zoals het type materiaal en de bestelaantallen om waste te beperken. Zo hebben wij voor meerdere klanten een besparing van minimaal 20% op de bestelaantallen weten te realiseren.

Wil je weten hoe we dit voor jouw merk kunnen verzorgen? Neem dan eens een kijkje op Field Marketing of contact op met Jennifer Borst: j.borst@racktime.eu

Andere nieuwsberichten

Moederdag merchandising sales promotors

Moederdag op de winkelvloer

Moederdag is een speciale tijd van het jaar voor moeders en kinderen in het hele land. Maar wist je dat het ook

Duurzaamheid Get ready for the launch!

Geef je duurzaamheid een boost!

Het SUB Platform is live! Samen met SUB | Sustainable Boost werkten we het afgelopen jaar aan een platform om duurzaamheid binnen

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan