Een exclusief interview met de directeur

Deel dit nieuwsbericht

Een exclusief interview met de directeur

Vanuit de schoolbanken begon Hans Knipscheer in 1996 met ondernemen. De oprichter en eigenaar van Racktime, CatchYourTalent en URD Solutions vertelt over het ontstaan van Racktime in “een schuur” waarna het uitgroeide tot een Benelux organisatie. De tijd dat ze een mini warehouse hadden en soms onder hun bureau kropen om een grote levering van een klant te ontlopen zijn gelukkig voorbij! 

In de video hierboven vertelt Hans over de start van Racktime, de FieldCare gedachte, het schuilen onder het bureau én wat hij nog met de Visie Groep zou willen bereiken.

Racktime is ontstaan in “een schuur”, door welke succesfactoren is Racktime zo uitgegroeid tot de Benelux-organisatie welke het nu is?

“Dat is in verschillende fases gegaan. Het begint door voor klanten aan het werk te gaan, en daar alles voor te doen. De strategie van Customer Intimacy is dat de klant 24/7 kan bellen, je als het ware alles uit je handen laat vallen en direct regelt wat gevraagd wordt. In de loop van de tijd krijg je daardoor ook steeds meer vragen voor het uitvoeren van andere activiteiten. Hierdoor zijn we met de tijd steeds meer uitgebreid. Wat voor ons altijd centraal staat is het zijn van een verlengstuk van de sales en marketing afdelingen van onze klanten. Wij zijn hun handen, oren en ogen in de markt en dragen bij aan de conversie van marketing en sales. Wat vanuit de oorsprong begon met Field Marketing is inmiddels uitgebreid naar 5 verschillende divisies met ieder hun eigen specialisme: Field Marketing, Outsourced Sales, Field Service & Event Logistics, Marketing Logistics en Promotion Fulfilment.

“Vanuit de schoolbanken een bedrijf overnemen, geen bewuste keuze, maar wel een hele mooie kans!”

Wat voor rol heeft Salesforce hierbij gespeeld?

“Dit is pas veel later gekomen in 2011 waarin Racktime op zoek was naar een platform. In de jaren ervoor was het vaak een struggle om iets te vinden waarop we ons goed konden organiseren, met name onze interne organisatie. Salesforce kwam op ons pad en daar was ik gecharmeerd van. Sindsdien hebben we onze 3 bedrijven (Racktime, CatchYourTalent en URD Solutions) volledig georganiseerd op het Salesforce platform. Naast de organisatie van onze processen gebruiken we het ook voor communicatie in context, hierdoor e-mailen we bijna niet meer. Daarnaast geeft het ons ook de mogelijkheid om onze klanten op onze omgeving mee te laten kijken en daarmee samen te werken.”

“Salesforce” stelt ons in staat betere diensten te verlenen aan onze klanten. We zijn hierin zelfs zo ver gegaan dat we ons bedrijf een andere tagline hebben gegeven: The Fieldcare Company, ‘de manier van slim samenwerken om betere resultaten te behalen in het veld’.”

Wat maakt Racktime uniek?

“Dat zijn 2 dingen; FieldCare, een visie die we bij Racktime hebben ontwikkeld die tot op de dag van vandaag in Hans zijn ogen uniek is. En aan andere kant zijn; de mensen, we zijn echt een mensenbedrijf. Als hij terugkijkt op de afgelopen 25 jaar dan is dat hetgeen waar hij het meest trots op is. Dat de mensen die je hebt aangenomen, of die hier een start hebben gemaakt met hun carrière, dat ze met de ervaring en de opleiding en onze manier van samenwerken ze heeft gebracht waar ze zijn in hun verdere loopbaan. De mensen die dat succes hebben behaald daar zijn we heel trots op! Dat vinden we écht een uniek!”

Welke project ben je trots op van de afgelopen 25 jaar?

“Er zijn grote projecten voorbij gekomen, waar je heel trots en blij mee bent. We zien ook in de loop van de jaren dat het steeds meer veranderd. Er is altijd wel een top 1 á 2 klant die een enorme stempel drukt binnen de organisatie. In de begin jaren waren dat merken als Logitech, Kodak, Palm destijds met hun handhelds (voorloper op de smartphone), daarna nog goede jaren met BlackBerry en HP. Ook nu kunnen we weer genieten van klanten waar we mooie projecten voor mogen uitvoeren. Zo zijn in de loop van de jaren grote projecten en klanten voorbij gekomen, waar we toch wel heel trots op zijn!”

Kun je iets vertellen over de organisatie wat eigenlijk niemand weet?

“Oeh, dat is denk ik heel erg lastig. We vieren dit jaar niet alleen ons 25 jarig bestaan, maar er zijn ook nog een aantal mensen binnen de organisatie die de start echt hebben meegemaakt dat we vanuit een schuur zijn begonnen met onze activiteiten. Ik denk niet dat er iets is dat helemaal niemand weet. Als die generatie weg zou zijn, dan zou het anders zijn.”

Er is altijd één anekdote die Hans is bijgebleven: “In de tijd dat we in de schuur zaten, kleiner dan het kantoor waar we nu zitten, en we eigenlijk van onze eerste grote klant een grote levering kregen, maar dit helemaal niet paste.. Als dat gebeurde dan bleven we onder onze bureaus met de deur dicht, alsof we gesloten waren. Vervolgens kwamen ze dan de volgende dag terug om het nog een keer te proberen af te leveren. In de tussentijd hadden wij de kans gehad een busje te huren, die we dan maar gebruikten als tijdelijke opslag. MAAR dan heb ik het wel over 25 jaar geleden!” benadrukt Hans met een glimlach.

 “Als we een grote levering kregen van een klant, dan doken we onder de tafel en bleven we daar net zolang totdat de leverancier weer weg ging”

Welk bedrijfsfeest is je bijgebleven?

“Bijna allemaal, vaak hebben we 2 tot 3 keer per jaar een uitje of een feest. Stuk voor stuk zijn ze uniek geweest, leuk en gezellig en vaak ook wel een beetje uit de hand gelopen. Dat hoort er blijkbaar dan een beetje bij. Met Kerst hebben we altijd een bedrijfsuitje waar echt helemaal niemand iets van weet. Vaak worden er 1 á 2 mensen uit het bedrijf bij de betrokken, die dan mee mogen organiseren, maar voor de rest van het bedrijf is het één grote verrassing. Dat maakt het ook altijd een beetje spannend!”

Al 25 jaar werken & privé samen met je partner Marie-José, gaat dat nog steeds goed? Wat is dé tip om het goed te houden?

“Dat is inderdaad best bijzonder! Het is al die tijd goed gegaan dus ik ga ervanuit dat het nu niet meer misgaat haha. Ik denk dat we tot op een bepaald niveau zakelijk en privé gescheiden kunnen houden. Nog belangrijker is dat we een hele duidelijke splitsing in het bedrijf hebben wie zich waarmee bezighoudt. Er is natuurlijk veel overleg over allerlei zaken, maar toch hebben we beide een ander zakelijk werkvlak.”

Wanneer & waarom zijn CatchYourTalent & URD Solutions opgericht? 

CatchYourTalent is voortgekomen uit Racktime. Daarin hadden we altijd al focus op ontwikkeling en training van mensen, maar we zagen ook vaak als grote projecten voorbijkwamen dat de aandacht wat verslapte met het recruitment en het stuk opleiding van mensen. Op een gegeven moment besloten we om daar een aparte formule op te zetten, en daadwerkelijk een aparte BV. Hierin borgen we dat er altijd focus en aandacht blijft zowel voor recruitment, maar vooral voor de begeleiding en het opleiden van mensen.”

“Een aantal jaar later kwam op ons pad om het bedrijf URD Solutions over te nemen. Dat zit eigenlijk op een ander vlak, meer een digitaal marketing-platform, maar toch een mooie aansluiting is op onze Marketing Logistics divisie. Dat blijkt ook wel, omdat we daar een hele mooie kruisbestuiving hebben tussen de klant die URD Solutions afneemt en ook de Marketing Logistics diensten kunnen aanbieden binnen één wereld. En andersom hetzelfde. Daarmee hebben we drie entiteiten onder de Visie Groep Holding, maar zijn we uiteindelijk één organisatie. Samen werken we met zijn allen aan het feit dat we de sales out van onze klanten willen verbeteren!”

“Daarmee hebben we drie entiteiten onder de Visie Groep Holding, maar zijn we uiteindelijk één organisatie. Samen werken we met zijn allen aan het feit dat we de sales out van onze klanten willen verbeteren!”

Racktime is ‘work hard, play hard’. Wat doe jij om te ontspannen na een werkdag?

“Het was en is altijd al heel veel watersporten, van oorsprong windsurfen, maar inmiddels is het veel meer kitesurfen en de nieuwste uitvinding: wingfoilen.” De laatste jaren is Hans ook meer aan het mountainbiken. “Dit is toch iets makkelijker om te organiseren, omdat hier geen wind voor nodig is. Voor de watersporten heb je wind nodig, en dat is er niet altijd op afroep.”

“We hebben een prachtige organisatie met de 3 bedrijven, maken een mooie groei door, hebben een breed scala aan diensten en daar ligt nog heel veel potentie. Die ingeslagen weg moeten we doorpakken en een verdere groei is een mooie ambitie die we daarin hebben.”

Andere nieuwsberichten

Moederdag merchandising sales promotors

Moederdag op de winkelvloer

Moederdag is een speciale tijd van het jaar voor moeders en kinderen in het hele land. Maar wist je dat het ook

Duurzaamheid Get ready for the launch!

Geef je duurzaamheid een boost!

Het SUB Platform is live! Samen met SUB | Sustainable Boost werkten we het afgelopen jaar aan een platform om duurzaamheid binnen

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan