Field Service

Uitgelichte case

installatie & onderhoud

Nederlandse Loterij en haar verkooppunten zijn belangrijke partners als het gaat om verantwoorde verkoop van kansspelen. Wanneer er een storing/defect optreedt bij deze terminals op de verkooppunten zorgt Racktime ervoor dat er binnen 4 uur een Field Service Engineer op locatie is! Zij verhelpen de storing of plaatsen een nieuwe terminal indien nodig. Het beheer en voorraadinzicht van de terminals gebeurt in ons warehouse.

Nederlandse Loterij

Deel onze dienst

Field service

Racktime is in 2009 gestart met Field Service om de vraag voor specifieke behoefte op het gebied van Field Service activiteiten te kunnen voorzien. Met een buitendienst van (technische) specialisten worden diensten aangeboden op het gebied van installaties, signing, storefront decoratie, preventief onderhoud, correctief onderhoud en speciale technische projecten. Racktime biedt Field Service activiteiten vanuit een sales en marketing insteek.

Het onderhoud van Instore Signing of Displays is de laatste jaren steeds technischer geworden. Schermen, inhoudsspelers, volledig werkende demo-units worden vaak gebruikt in Instore Displays. Terwijl de traditionele Field Service-bureaus werken met een profiel van het type ingenieur, levert Racktime de diensten aan technische jonge mensen met commerciële vaardigheden. Wij begrijpen de complexiteit van de activiteiten, maar kijken verder dan alleen de uitvoering. Elk teamlid begrijpt het belang en de impact op brand experience en verkoop van deze activiteiten bij de klanten van onze klant.

Met meer dan 7.000 bezoeken per jaar is de Racktime buitendienst de specialist in het optimaliseren van het inkooptraject. Daarnaast ontzorgen wij de klant volledig en geven waar nodig advies. Racktime verricht technische buitendienstactiviteiten vanuit marketingoogpunt!

Denk hierbij aan:

Verzoeken voor speciale projecten, installaties of onderhoud kunnen aangemeld worden via telefoon, e-mail of websiteformulieren. Racktime heeft een team van FieldCare Agents in de backoffice (de Helpdesk) die de aanvraag oppikken en de gepaste acties ondernemen voor de voorbereiding en uitvoering van de werkopdracht. De te nemen stappen omvatten in ieder geval ordermarketingmateriaal, contact met winkelmanager, planning van bezoek, toewijzing van werkorder aan buitendienstmedewerker, monitoring en coördinatie tijdens uitvoering, geven van feedback en rapportage, regelen van kwaliteitscontroles en afsluiten van de work order.

Cleaning

Bij retour in ons warehouse wordt er een algehele check op beschadigingen gedaan, algemene afwijkingen en uiteraard ook schoongemaakt. Wanneer de materialen weer ons warehouse verlaten wordt er nog een kleine check en poetsbeurt gedaan, op deze wijze voorkomen we dat materialen vies de deur uitgaan. Voor de terminals gebruiken wij perslucht, welke wij ook voor Cooler Management gebruiken, maar dan uiteraard op kleinere schaal.

corrective maintenance

Racktime verzorgt correctief onderhoud aan (permanente) displays, terminals, MDR’s/Play table en Live Demo Units (LDU) met een strikte SLA waarvan we de volgende dag op de stoep staan. Indien het spoed is, kunnen wij binnen 4 uur op locatie zijn. Elke kritische storing dient, waar dan ook in de Benelux, binnen een halve werkdag na melding te zijn verholpen.

Customer care

Verzoeken voor speciale projecten, installaties of onderhoud kunnen aangemeld worden via telefoon, e-mail of websiteformulieren. Racktime heeft een team van FieldCare Agents in de backoffice (de Helpdesk) die de aanvraag oppikken en de gepaste acties ondernemen voor de voorbereiding en uitvoering van de werkopdracht. De te nemen stappen omvatten in ieder geval ordermarketingmateriaal, contact met winkelmanager, planning van bezoek, toewijzing van werkorder aan buitendienstmedewerker, monitoring en coördinatie tijdens uitvoering, geven van feedback en rapportage, regelen van kwaliteitscontroles en afsluiten van de work order.

Customer Care Center

(De-)Installations

Racktime verzorgt de installatie en de-installaties van (permanente) displays, terminals, MDR/Play table en Live Demo Units (LDU) op locatie. Voor het transport van de materialen hebben wij ons eigen wagenpark met goed opgeleide Fielde Service Engineers die vanuit een sales & marketing mindset werken.

Permanente display plaatsing

Een instore display heeft een belangrijke functie in de winkel om een merk onderscheidend te laten zijn en zichtbaarheid te creëren. Om onderscheidend te zijn, is het belangrijk dat de display meerwaarde biedt aan de shopper.

Door het toevoegen van een stukje hardware kan de functie van een display eenvoudig uitgebreid worden. Zo kan de content die de display toont op een scherm bijvoorbeeld starten wanneer het product wordt opgepakt. 

ermanente displayplaatsing

Door deze software te installeren is het tevens mogelijk om data te verzamelen over de effectiviteit van en de traffic rond de display. Ook eventuele issues zijn op die manier vroegtijdig te signaleren.

Racktime is de partij als het gaat om het beheer, plaatsen en onderhouden van technische displays. Wij voorzien alle displays van een QR code waarmee de retailer gemakkelijk service requests kan doen. Uiteraard zijn de gegevens van de displays ook inzichtelijk in de online retail tool.

Voor het produceren van een display brengen wij u graag in contact met onze partners die hier in gespecialiseerd zijn.

Preventive Maintenance

40% van de technische displays die wij op de winkelvloer aantreffen staan uit of zijn defect. Wij nemen het display onderhoud en beheer volledig voor u uit handen:

De effectiviteit van de display kan enorm verhoogd worden en de shopper zal meer verleid worden op de winkelvloer. Met hogere verkopen tot gevolg!

Prepping/ assemblage

In ons warehouse preppen wij machines welke direct uit de fabriek komen. Onze Field Service technici zorgen voor de juiste instellingen, welke aan de wensen van de klant voldoet, voordat de machine daadwerkelijk op locatie geïnstalleerd wordt. Op deze manier wordt de installatie meer een demo, omdat het preppen van de machine al in ons warehouse heeft plaatsgevonden. Zo krijgt de klant een ultieme beleving!

Prepping

Tijdens het preppen van de machine in ons warehouse kunnen wij ook extra materialen toevoegen zoals recycle zakjes, een informatiekaart, stekkers of filters. 

Bij retour van displays/meubels in ons warehouse checken wij uiteraard of het nog naar toebehoren werkt, voordat het bij ons op voorraad komt te liggen. Wanneer het weer tijd is om het display/meubel op een andere locatie te installeren checken we nogmaals of alles nog goed functioneert.

Removals

Moet er een display van de winkelvloer gehaald worden? Dan komt Racktime in actie. Wij kunnen grote en kleine displays eenvoudig van de winkelvloer verwijderen en deze naar ons warehouse transporteren of rechtstreeks doorleveren naar een andere locatie.

Repair

Wist u dat 40% van de technische displays die wij op de winkelvloer aantreffen uit staan of defect zijn?
Een gemiste verkoopkans die de retailer en leverancier veel geld kost. Het Racktime Field Service team biedt technische ondersteuning uitgevoerd door commerciële mensen in de Benelux. Wij kunnen binnen 2 uur ter plaatse zijn om kritieke issues, klantgericht, op te lossen.

Removals

Recensies

field service

Geïnteresseerd in deze dienst?

Misschien kunnen wij u ook helpen met één van onze overige diensten

Cases

Field Service

Installatie & Onderhoud Terminals voor Nederlandse Loterij

19 January 2020

Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland, met een...

Lees verder

Nespresso Business Installaties

23 February 2019

Nespresso. What else? De ideale koffie voor elk moment, thuis óf op...

Lees verder

Contact Jordi

Neem contact op met Jordi, onze Field Marketing expert

Jordi

Bruin

Pijl naar rechts

Laat Jordi je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan