Bosch Car Service personalisatie

Deel deze case

Bosch Car Service personalisatie

846 gepersonaliseerde pakketten, voorzien van verschillende stickers? Natuurlijk kunnen wij dat! Voor Bosch Car Service verzorgen wij meerdere verzendrondes per jaar. Er zijn in Nederland meer dan 425 Bosch Car Service autobedrijven. Hier vind je alles om jou en je auto op weg te brengen en te houden, van reparatie tot de verzekering en financiering van je auto.  welke allemaal voorzien dienen te zijn van Point-of-Sale (POS) materialen. Deze materialen worden vanuit ons warehouse afgestuurd naar de garagisten door heel Nederland.

Hierbij maken wij ook gebruik van onze Proof of Placement tool, wat begint bij dat een dag voor levering een afleverbericht wordt verzonden. Op deze manier is de ontvanger op de hoogte van de exacte leverdatum, tijdsbestek en wordt ook information over de proof of placement (POP) toegevoegd. Het pakket is voorzien van een persoonlijke QR-code en op de pakbon staat een persoonlijk bericht met verdere instructies voor plaatsing. Op deze manier worden in een survey foto’s van geplaatst Point-of-Sale materiaal geüpload.

Vanuit een gepersonaliseerd dashboard kan de klant het bewijs volgen en de POP in de winkel zien, zonder dat ze daadwerkelijk naar de locatie toe hoeven.

Andere Cases

Xiaomi FAM SIS

Xiaomi telecom onder de aandacht brengen

Midden 2020 is Racktime de samenwerking aangegaan met Xiaomi. Xiaomi vroeg een team van Field Account Managers, Shop-in-Shop verantwoordelijken en Sales Promotoren

Tabac Truck

De TABAC-Barber Truck bij FHM

De parfumerie Mäurer & Wirtz creëerde in 1959 de lijn TABAC. Een echte klassieker in de wereld van parfum voor mannen en verfrissend. Voor

Contact Jennifer

Neem contact op met Jennifer, onze Field Marketing expert

Jennifer Borst

Jennifer

Borst

Pijl naar rechts

Laat Jennifer je contacten

    Bel ons gerust

    Racktime Nederland

    Racktime België

    Benieuwd naar een demo?

    Vraag hieronder gratis & vrijblijvend een demo bij ons aan